Scheidingen

Een scheiding raakt verlies, verlies raakt rouw
why how

Bij YOUbuntu kom jij in verbinding met jouw innerlijke veerkracht waardoor jij tijdens of na jouw scheiding om leert gaan alles wat jouw scheidingssituatie raakt. Een scheiding is een verlieservaring die veel in je leven raakt, hierdoor kun je uit balans raken. Door het volgen van individuele coaching of het deelnemen aan een training of workshop zul je ervaren dat je hier mee leert omgaan. Het doel is om je leven opnieuw op te bouwen, richting te geven rondom je verlies op een krachtige en positieve wijze.

YOUbuntu is er voor iedereen die tijdens of na een scheiding wil investeren in zichzelf waardoor hij of zij zijn persoonlijke kracht hervindt en zijn of haar rol als (co) ouder goed kan vervullen.

Natuurlijk kun je ook terecht bij YOUbuntu als je in een scheidingssituatie zit zonder kinderen. Hoe ga je om met alle emoties, hoe bouw je aan een nieuwe toekomst en op welke wijze kun jij jouw innerlijke veerkracht aanspreken. Op al deze vragen gaan we in zodat jij tijdens of na je scheiding jouw nieuwe weg stevig en positief op kunt gaan.

YOUbuntu wat kun je verwachten?

Ben jij gescheiden en vind je het soms lastig om in je nieuwe rol als (co-)ouder of ex-partner verder te gaan? Heb je het idee dat je niet in je kracht staat en met vraagstukken zit die je niet met iedereen kan delen. Zoek je naar balans in je nieuwe rol als (co-)ouder? Word je bedolven door emoties en voel je je uit het veld geslagen? Dan kan coaching en/of training bij YOUbuntu voor jou bijdragen  aan het hervinden van je eigen veerkracht. Hierdoor kom jij in je nieuwe rol als (co)ouder en/of ex-partner sterker en bewuster aan je eigen stuur te staat en zul jij zo je eigen koers (weer) te gaan varen.

YOUbuntu en de methode Positief Scheiden©

De methode positief scheiden© is een methode waarmee je stap voor stap vanaf de scheidingsbeslissing aan de slag gaat om op positieve wijze door je scheidingsproces te gaan. Het is een zeer praktische methode die perfect aansluit bij de coaching vanuit YOUbuntu. De coach van YOUbuntu is opgeleid om te werken met deze methode en zal deze ook benutten tijdens de (individuele) coaching.

YOUbuntu waar kun je zoal aan denken?

Als je gaat scheiden komt er een hoop kijken waar  je vooraf de betekenis niet van kent. Bijvoorbeeld de eerste keer kerst zonder je kinderen. Of de kinderen drie weken niet zien omdat ze met hun papa of mama op vakantie gaan. Dat gevoel of die leegte, iedereen ervaart dit anders maar één ding is zeker:  Alles wat er was is anders.

Hoe ga je hiermee om? Hoe verwerk je dit? En hoe geef je aan je nieuwe manier van leven opnieuw betekenis? Hoe vervul je de rol van vader of moeder op afstand? En hoe vervul je de rol als voormalig partner?  Voor de kinderen maar zeker ook voor jezelf is het de moeite om hier zo kleurrijk als mogelijk invulling aan te geven. Al ben je als partner geen combinatie voor het leven,  als ouder ben je wel voor altijd verbonden met elkaar. Soms loop je hierin vast. Bij YOUbuntu ga je ervaren dat je er niet alleen voor staat. Door deel te nemen aan de groepstraining of door individuele coaching krijg door de erkenning, herkenning en het onderlinge begrip een vorm van steun waardoor je zelf verder kunt. Je zult ervaren dat je hierdoor (terug) in je eigen kracht komt en zelf ontwikkelt wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.