Mindfulness

Meditatie, mindfulness en compassie

Meditatie zorgt voor ruimte. Ruimte in je leven en je hoofd om letterlijk te gaan zitten of liggen met je emoties en gedachten. In alle rust. Of onrust. Met de bedoeling jezelf te geven wat je nodig hebt: kalmte bij piekeren, overzicht, verstevigde zelfliefde en vooral leven in het moment. In de hectiek van het leven, helpt mediteren thuis te komen bij jezelf.

Het is een groot misverstand dat meditatie betekent dat je elke dag urenlang op een kussentje moet zitten. Er zijn verschillende stromingen in de wereld van meditatie. De meditaties die ik geef, zijn gebaseerd op mindfulness en compassiemeditatie. Daarbij bestaat geen goed of fout. Doe het gewoon.

Met mindfulness en meditatie leer ik je kijken naar je emoties en gedachten. Die emoties en gedachten hoeven niet weg. Ze maken nu eenmaal onderdeel uit van je leven. Ik leer je wel om weg te blijven van het oordelen, compassie te ontwikkelen en te beschouwen. En als je toch een oordeel hebt, oefenen we samen hoe je hier mild mee om kunt gaan. Zodat je straks op een andere manier omgaat met stress, onmacht, stuiterende gevoelens en vervelende gedachten.

Het toepassen, beoefenen van meditatie brengt zoals je begrijpt ook veel in tijden van verlies en rouw. Het geeft je ruimte om met dat wat je voelt en ervaart letterlijk te kunnen gaan zitten of liggen. In alle rust of onrust met de compassie jezelf dat geven wat je zo nodig hebt. Hierdoor zal je ervaren dat de hele rollercoaster die je soms ervaart aan emoties en gedachten niet zo zeer verandert alleen de manier waarop je er mee om gaat wel. Het beoefenen van meditatie vergroot je veerkracht. Stormen zijn nu eenmaal onderdeel in ons leven. En hoe mooi is het dan dat je kunt leren om hierin mee te bewegen. Dat je leert met stormen mee te veren en hierna weer op te veren.

Wil je meer :

  • Kalmte in je leven
  • Genieten van het kleine
  • Leren omgaan met stressvolle situaties
  • Dankbaarheid en vreugde
  • Je denkpatronen ontrafelen
  • Energie, focus en concentratie
  • Liefde en compassie voelen stromen

                                          Dan is Mindfulness echt iets voor jou!

Individuele coaching in combi met mindfulness & compassie

Soms is een groep te veel, weet je niet goed hoe te starten of heb je een volle agenda en zo hier en daar maar tijd en is er geen groep op dat moment. Dan is het fijn om individueel en op maat een mindfulness en compassie coaching te volgen. Heel graag wil ik dan met jou onderzoeken en vooral ook aan de slag gaan op welke wijze jij meditatie in jouw leven kan inpassen. Ik werk met bestaande meditaties en kan op maat geleidde meditatie maken om samen te oefenen die je hierna in je eigen omgeving kunt beluisteren.

Contact

Rembrandtstraat 41
4625 CB Bergen op Zoom

Heemraadssingel 172
3021 DL Rotterdam

06-51038796

miriam@youbuntu.nl

Meer informatie, of wil je een afspraak maken? Wees welkom om Miriam een bericht te sturen.