I am because we are

Wat fijn om je alvast online te mogen ontmoeten

 

 

Gevolgde opleidingen & Trainingen zie hieronder
 • Systemisch coachen, Bert Hellinger Instituut
 • Verlieskunde verborgen verlies, Centrum voor verborgen verlies
 • Mindfulness & compassie coach, Academie voor leven
 • Tafelopstellingen, Smara
 • Familieopstellingen, Zonnevlecht
 • Normale en complexe rouw, Expertisecentrum omgaan met verlies
 • Meditatie en spiritualiteit, Jan Geurtz
 • Mastercourse oplossingsgericht management & coaching, Louis Cauffman
 • Specialisatie ouderonthechting, Heleen Koppejan
 • Positief scheiden, centrum permanente educatie
 • Coach Servant Leadership & Leergang dienend leiderschap management, Center for Servant leadership
 • HBO project management, NCOI
 • Ceremonieel begeleider cacao deel 1 & 2, Eva Joy
 • Reiki 1 & Reiki 2, ZoMa opleidingen
 • Body remembers trauma therapy (BRTT®) & Trauma release & breath work (TRB®), Inner Journey
 • Lichaamsgerichte traumatherapie, Centrum Puur 

Ik ben, ……….

Wat fijn om je alvast online te mogen ontmoeten, ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Miriam Hopmans, een vrouw (1974) met passie en energie. Ik ben trotse moeder van twee jonge mannen (2000 & 2004) en heb een lat relatie met een lieve man met een leuke zoon (2004). Ik ben een Brabantse Bourgondiër, maar de Rotterdamse mentaliteit, handen uit de mouwen, past me ook prima.

Turbulente tijden hebben in mijn leven meerdere malen aan mijn deur geklopt. Van klein meisje tot op de dag van vandaag zijn er verschillende impact volle (verlies)ervaringen op mijn pad gekomen. Elk gebeurtenis was uniek inclusief de diversiteit aan emoties. Soms was ik wanhopig, dan weer bang, blij en opgelucht, onzeker, boos enzovoorts, enzovoorts. Als je zo’n proces doorgaat kun je je heel eenzaam voelen, je kunt bang zijn dat het nooit overgaat of dat je totaal niets meer voelt. Ieder mens ervaart een impactvolle gebeurtenis op zijn eigen manier, geen proces van herstel is hetzelfde. En soms lukt het niet om dit alleen te doen, niks om je voor te schamen. Veerkrachtige mensen zijn juist mensen die op tijd support vragen zodat zij de last niet alleen hoeven te dragen.

Mensen zijn veerkrachtig, hebben eigen krachtbronnen en doen ertoe. En soms is dit gevoel bij iemand helemaal weg, het is mijn missie om een stukje met hen op te lopen zodat zij hun veerkracht (her)vinden en weer gaan voelen dat zij ertoe doen. Het leven gaat soms gepaard met turbulentie, ik vertrouw erop dat iedereen met wat support zijn of haar eigen pad hervindt. Dat pad even samen bewandelen, dat is betekenisvol. Te zien hoe iemand, met ruimte voor de emoties of het verlies, opnieuw het leven gaat leven.

 

 

Coaching en Training

Soms loop je vast in het leven, kom je er zelf niet meer uit en word je overvallen door emoties. Dan is het fijn dat je steun en begrip vindt. En door coaching jezelf (her)vindt om zo de regie op jouw pad te vinden en het leven te gaan leven.

Verlies, rouw, veerkracht

Je hebt een turbulente tijd achter de rug. Misschien zit je er nog middenin. Rouw is het antwoord op die of datgene verliezen waar je zo mee verbonden was. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Aan de slag met het  (her)vinden van jouw krachtbron en veerkracht. 

Leiderschap en Interim

Leiderschap is meer dan goed managen. Leiderschap betekent het allerbeste van jezelf geven voor je mensen en je organisatie. Op zoek naar een interim of leidersschapssuport? Count me in!

Retreat Ibiza & Drenthe

Stormen blijven komen, uitdagingen zullen er altijd zijn. Het vraagt een houding waarin we veerkrachtig zijn. Kies je voor de Empowerment retreat op Ibiza. Of liever in Drenthe voor de  reset retreat?  Je bent welkom! 

Mindfulness en Compassie

Met mindfulness meditatie leer ik je kijken naar emoties en gedachten. Die emoties en gedachten hoeven niet weg. Ze maken nu eenmaal onderdeel uit van je leven. Je leert om meer van compassie en aanschouwen te leven. 

BRTT® BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPIE / TRB® TRAUMA RELEASE BREATHWORK

Met de Body remembers trauma therapie of de Trauma release breath work werk je op een verdiepende manier aan het ontladen/verwerken van trauma wat opgeslagen is in je lijf. 

Contact

Rembrandtstraat 41
4625 CB Bergen op Zoom

Heemraadssingel 172
3021 DL Rotterdam

06-51038796

miriam@youbuntu.nl

Meer informatie, of wil je een afspraak maken? Wees welkom om Miriam een bericht te sturen.