Ceremonies & Rituelen

Ceremonies & Rituelen

 

 

Cacaoceremonie

Ik ontving een cacaoceremonie en voelde zoveel liefde en emotie stromen. De cacao is een echte hart opener en daarom ook zo mooi bij waar YOUbuntu voor staat. Een cacaoceremonie laat je verbinden met je hart. Doordat we werken met het uitspreken van een intentie werkt het absoluut versterkend voor zelfliefde en vergroot de compassie. 

De chocolade zoals wij hem kennen ligt mijlenver uiteen met de smaak waar chocolade écht van is gemaakt. Het is zo puur en al die stofjes die vrijkomen hebben op zoveel gebieden een positieve uitwerking.

De cacao die we gebruiken tijdens de ceremonie komt van Wild Child cacao, opgericht door twee energieke en liefdevolle vrouwen Malou & Eve in Amsterdam. Het is 100% handgemaakt en komt van de biologische boerencoöperatie genaamd Öko-Caribe in de Dominicaanse Republiek.   

De cacaoceremonie doen we op een liefdevolle plek waarbij ceremoniële cacao wordt gedronken. De cacao wordt gedronken op rituele wijze, waarbij gezamenlijk intenties worden gezet en extra aandacht wordt besteed aan het connecten met je adem en de zintuigen. 

Tijdens de ceremonie is er meditatie en passende muziek zodat je contact kunt maken met je hart en je hartsverlangen. Hou de social media van YOUbuntu in de gaten voor de eerstvolgende ceremonie. Tevens is het ook mogelijk om een ceremonie op maat te maken, misschien is het iets om samen met een vriendengroep, collega’s of als geliefde te doen. Heb je hier interesse in neem dan contact op met Miriam, dan maken we er een mooie persoonlijke ceremonie van. 

Kintsugi Heart ritueel

Toen ik voor het eerst kennismaakte met het Kintsugi heart wist ik het meteen. Dit is zo’n liefde- en betekenisvol ritueel, dit past echt bij bij het verlies- en rouwproces. In ons leven worden we medere malen geconfronteerd met verlies, vaak omschreven als hartzeer. Soms voelt het letterlijk zo alsof je hart gebroken is. Dit kan zijn na het overlijden van een dierbare, verlies van gezondheid, ongewenst kinderloos, vriendschappen die voorbijgaan of bijvoorbeeld verhuizing of immigratie. Iedereen kent tegenslagen waar je misschien die een grote impact op je hebben.  Deze gebeurtenissen en de bijhorende emoties, gevoelens en herinneringen zorgen ervoor dat je rouw ervaart.

Het Kintsugi heart is een rouwritueel dat je kan ondersteunen om stil te staan bij de gebeurtenissen en bijkomende gevoelens. Het Kintsugi Heart is een persoonlijk ritueel. Het nodigt jou uit om je emoties aan te kijken en te verduren van dat wat je aan verlies je leven mee in neemt. De kunst van het breken en repareren van je eigen heart is een symbolisch ritueel wat bij kan dragen aan je herstel en een betekenisvol leven te (her)vinden. Je kunt het Kintsugi Heart tijdens individuele coaching doen maar een aantal keer per jaar organiseer ik Kintsugi Heart bijeenkomsten. Het proces in een groep doen heeft ook voordelen, je kunt dan delen en iedereen is gelijkgestemd.

Tevens is het ook mogelijk om een ceremonie op maat te maken, misschien is het iets om samen met een vriendengroep, collega’s of als geliefde te doen. Heb je hier interesse in neem dan contact op met Miriam, dan maken we er een mooie persoonlijke ceremonie van.

Coaching en Training

Soms loop je vast in het leven, kom je er zelf niet meer uit en word je overvallen door emoties. Dan is het fijn dat je steun en begrip vindt. En door coaching jezelf (her)vindt om zo de regie op jouw pad te vinden en het leven te gaan leven.

Verlies, rouw, veerkracht

Je hebt een turbulente tijd achter de rug. Misschien zit je er nog middenin. Rouw is het antwoord op die of datgene verliezen waar je zo mee verbonden was. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Aan de slag met het  (her)vinden van jouw krachtbron en veerkracht. 

Leiderschap en Interim

Leiderschap is meer dan goed managen. Leiderschap betekent het allerbeste van jezelf geven voor je mensen en je organisatie. Op zoek naar een interim of leidersschapssuport? Count me in!

Retreat Ibiza & Drenthe

Stormen blijven komen, uitdagingen zullen er altijd zijn. Het vraagt een houding waarin we veerkrachtig zijn. Kies je voor de Empowerment retreat op Ibiza. Of liever in Drenthe voor de  reset retreat?  Je bent welkom! 

Mindfulness en Compassie

Met mindfulness meditatie leer ik je kijken naar emoties en gedachten. Die emoties en gedachten hoeven niet weg. Ze maken nu eenmaal onderdeel uit van je leven. Je leert om meer van compassie en aanschouwen te leven. 

BRTT® BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPIE / TRB® TRAUMA RELEASE BREATHWORK

Met de Body remembers trauma therapie of de Trauma release breath work werk je op een verdiepende manier aan het ontladen/verwerken van trauma wat opgeslagen is in je lijf. 

Contact

Rembrandtstraat 41
4625 CB Bergen op Zoom

Heemraadssingel 172
3021 DL Rotterdam

06-51038796

miriam@youbuntu.nl

Meer informatie, of wil je een afspraak maken? Wees welkom om Miriam een bericht te sturen.