Body Remembers Trauma Therapy ® & Trauma Release Breathwork ®

Samen kom je verder

 

Trauma Release & Breathwork TRB®

Trauma Release & Breathwork is een holistische benadering die gebruik maakt van ademhalingstechnieken om trauma in het lichaam los te laten. Het combineert de kracht van bewuste ademhaling met gerichte aandacht om spanning en blokkades in het lichaam te verminderen. Door middel van specifieke ademtechnieken worden emoties en spanningen vrijgemaakt die zich hebben vastgezet in het lichaam als gevolg van traumatische ervaringen. Deze techniek helpt jou om op een veilige manier toegang te krijgen tot jouw opgeslagen emoties en deze los te laten, hierdoor kun je een een gevoel van bevrijding en innerlijke rust gaan ervaren.

Hoe werkt Trauma Release & Breathwork?

Bij Trauma Release & Breathwork wordt de ademhaling bewust en diep ingezet om het lichaam te helpen ontspannen en trauma los te laten. Door middel van verschillende ademhalingstechnieken wordt de zuurstofstroom in het lichaam verhoogd, waardoor energieblokkades worden opgeheven en spanningen kunnen worden vrijgelaten. Deze techniek helpt ook bij het reguleren van het zenuwstelsel door het stimuleren van het parasympathische zenuwstelsel, wat resulteert in een gevoel van kalmte en ontspanning.

Voordelen van Trauma Release & Breathwork

Trauma Release & Breathwork heeft vele voordelen voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hier zijn een paar belangrijke voordelen:

  • Stressvermindering: Door het loslaten van opgeslagen spanning in het lichaam kan Trauma Release & Breathwork helpen bij het verminderen van stressniveaus.
  • Emotionele bevrijding: Deze techniek biedt een veilige ruimte om emoties los te laten, wat leidt tot emotionele bevrijding en heling.
  • Zelfbewustzijn: Door bewust te ademen en contact te maken met je lichaam, kun je meer zelfbewustzijn ontwikkelen en inzicht krijgen in je eigen gedachten en emoties.
  • Verbeterde energie en vitaliteit: Trauma Release & Breathwork helpt bij het bevrijden van geblokkeerde energie, wat kan leiden tot een verhoogd gevoel van vitaliteit en welzijn.
  • Versterkt immuunsysteem: Door stress te verminderen en het lichaam te ontspannen, kan deze techniek ook bijdragen aan een versterkt immuunsysteem.

Voor wie is Trauma Release & Breathwork geschikt?

Trauma Release & Breathwork is geschikt voor iedereen die bereid is om op een dieper niveau met zichzelf te werken. Het kan vooral gunstig zijn voor mensen die last hebben van traumatische ervaringen, angststoornissen, depressie, chronische stress of PTSS. 

Body Remembers Trauma Therapy ® & Trauma Release Breathwork ®

Wat is Trauma?

Trauma kan bewust of onbewust ontstaan tijdens de geboorte, in de vroege jeugd, op momenten dat we ons afgewezen voelen, gepest werden, tijdens (ernstige) ongelukken of operaties, maar ook door verlies door scheiding, ziekte of sterfte. Door deze trauma’s ontstaat er als het ware een verkramping op alle lagen waardoor fysieke en/of mentale klachten ontstaan. Het is in feite een noodmaatregel, een overlevingsstrategie. Het treedt in werking als het organisme er niet in slaagt, tijdens acuut gevaar de natuurlijke energiestroom van vechten of vluchten te volgen.

Wanneer de energie niet de kans krijgt zijn natuurlijke stroom te volgen, zijn condensatie, verkramping of bevriezing de meest voorkomende biologische reacties.

Body Remembers Trauma Therapy BRTT®

Wat is body remembers trauma therapie?

De body remembers trauma therapie is een holistische benadering om de effecten van trauma op het lichaam en de geest te behandelen. Het richt zich op het idee dat ons lichaam traumatische ervaringen onthoudt, zelfs nadat ons bewustzijn ze heeft verwerkt of vergeten. Trauma kan leiden tot chronische spanning in het lichaam en allerlei fysieke en emotionele symptomen veroorzaken, zoals angst, depressie, slapeloosheid en lichamelijke pijn. Deze therapievorm richt zich op het herstellen van de innerlijke balans door middel van aandacht voor de lichamelijke sensaties die gepaard gaan met traumatische herinneringen.

Hoe werkt body remembers trauma therapie?

Bij deze vorm van therapie wordt er gewerkt met verschillende technieken om het lichaam te helpen ontspannen en de opgeslagen spanning als gevolg van traumatische ervaringen los te laten. Een veelgebruikte techniek is bijvoorbeeld Somatic Experiencing (SE), waarbij de focus ligt op het herstellen van de natuurlijke, zelfregulerende processen van het lichaam. De therapeut begeleidt de cliënt in het bewust worden van de fysieke sensaties die optreden bij het terughalen van traumatische herinneringen. Door deze sensaties toe te staan en ze niet te onderdrukken of negeren, kan het lichaam zichzelf beginnen te herstellen. Dit proces kan soms emotioneel intens zijn, maar uiteindelijk leidt het tot een vermindering van symptomen en een groter gevoel van welzijn.

Voordelen van body remembers trauma therapie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van body remembers trauma therapie voor mensen die te maken hebben gehad met trauma:

  • Pijnvermindering: Door aandacht te besteden aan de fysieke sensaties in het lichaam, kunnen pijnklachten verminderd worden.
  • Emotionele bevrijding: Het toestaan ​​van emoties die gepaard gaan met traumatische ervaringen kan leiden tot emotionele bevrijding en verlichting.
  • Zelfregulatie: Body remembers trauma therapie helpt cliënten om beter in contact te komen met hun eigen lichaam en de signalen die het geeft. Dit kan leiden tot een verbeterde zelfregulatie.
  • Verbeterd welzijn: Door het herstellen van de innerlijke balans en het verminderen van symptomen, kan deze vorm van therapie bijdragen aan een algemeen gevoel van welzijn.

Voor wie is body remembers trauma therapie geschikt?

Body remembers trauma therapie is geschikt voor mensen die te maken hebben gehad met traumatische ervaringen en last hebben van de langdurige effecten hiervan. Het kan helpen bij verschillende soorten trauma, zoals seksueel misbruik, geweld, verlies of andere ingrijpende gebeurtenissen.

Mijn relatie was van de ene op de andere dag verbroken en ik zat er helemaal doorheen, ik wist met mezelf geen raad meer. 

Ik ben in maart bij Miriam gekomen op advies van een vriend van mij. Mijn relatie was van de ene op de andere dag verbroken en ik zat er helemaal doorheen, ik wist met mezelf geen raad meer. Miriam gaf mij tijdens het intake gesprek op een hele warme waardevrije manier de ruimte om mijn verhaal te doen en wist direct de zere plekken te benoemen. 2 weken later ben ik gestart met mijn traject. Wat begon als rouwverwerking door de verbroken relatie werd uiteindelijk een hele waardevolle reis naar het ontdekken van de vernieuwde ik. 

Ik heb het traject als zeer waardevol ervaring, gebeurtenissen uit het verleden kan ik nu zien als lessen die geleerd mochten worden om steeds dichter bij mezelf te komen en keuzes te maken uit liefde voor mezelf en mijn kinderen. Miriam dank je wel dat je op mijn pad bent gekomen. Liefs Ellemiek 

Ellemiek

Stappen durven zetten

Ik heb duidelijke stappen kunnen maken, natuurlijk is het soms 2 stappen vooruit en 1 terug. Wat niet wil zeggen dat ik de afgelopen 4 maanden dichter bij mezelf ben gekomen en durf te vertrouwen op mijn eigen mening en keuzes. Dit mede door de rust die Miriam uitstraalt, mee brengt in haar gesprekken en het structureren van gedachte zonder dat zij er een waarde oordeel aan hangt of je dat van je zelf verwacht er een waarde aan hangt. Voor mij staat het vast dat als ik nog eens vast loop of het tijd vind voor nog een stukje persoonlijke ontwikkeling in deze situatie, Miriam weer gebeld zal worden.

Tot nadenken

Voor mij had je misschien soms iets strenger mogen zijn in het remmen van irritatie naar mijn ex. Andere andere kant heeft het me wel aangezet tot zelf na denken.

Herpak mijn regie

Je hebt me aan het denken gezet en opnieuw van mezelf leren houden. Mede door de gesprekken heb ik mijn trots terug gevonden en het volgehouden om door te zetten. Heb ingezien dat ik de regie heb over het leven en zelf verantwoordelijk ben voor de beslissingen die ik neem en niet de ander.

Spiegel voor gehouden

Miriam heeft in mijn idee altijd een eerlijke spiegel opgehouden. Ik wou niet altijd horen wat ze zei, maar het was wel goed voor me. Opende mijn ogen. Ze paste haar coaching aan tot waar ik in mijn process was. Ze voelde goed aan waar ik zat. Ze volgde een sessie altijd op met een email hoe het was, hoe het gaat.

Ik heb geleerd om te gaan met gemis.

In 2021 overleed totaal onverwachts mijn partner op 51 jarige leeftijd aan een hartinfarct. Intens verdrietig bleef ik achter. Ik had vrij snel mijn werk weer opgepakt, maar had het gevoel dat ik vast liep in het rouwproces. Via mijn werk werd ik, voor coaching, doorgestuurd naar Miriam. Zij vertelde over de retraite op Ibiza, ik besloot mee te gaan. Wat een ongelofelijke ervaring, zo mooi, veilig en vertrouwd. En wat heeft het mij een hoop kracht en levenslust gegeven. Natuurlijk blijft het een gemis maar ik heb wel geleerd dat ik het waard ben om weer wat van het leven te maken, daar ben ik zo dankbaar voor.

Anita Smolders

Coaching en Training

Soms loop je vast in het leven, kom je er zelf niet meer uit en word je overvallen door emoties. Dan is het fijn dat je steun en begrip vindt. En door coaching jezelf (her)vindt om zo de regie op jouw pad te vinden en het leven te gaan leven.

Verlies, rouw, veerkracht

Je hebt een turbulente tijd achter de rug. Misschien zit je er nog middenin. Rouw is het antwoord op die of datgene verliezen waar je zo mee verbonden was. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Aan de slag met het  (her)vinden van jouw krachtbron en veerkracht. 

Leiderschap en Interim

Leiderschap is meer dan goed managen. Leiderschap betekent het allerbeste van jezelf geven voor je mensen en je organisatie. Op zoek naar een interim of leidersschapssuport? Count me in!

Retreat Ibiza & Drenthe

Stormen blijven komen, uitdagingen zullen er altijd zijn. Het vraagt een houding waarin we veerkrachtig zijn. Kies je voor de Empowerment retreat op Ibiza. Of liever in Drenthe voor de  reset retreat?  Je bent welkom! 

Mindfulness en Compassie

Met mindfulness meditatie leer ik je kijken naar emoties en gedachten. Die emoties en gedachten hoeven niet weg. Ze maken nu eenmaal onderdeel uit van je leven. Je leert om meer van compassie en aanschouwen te leven. 

BRTT® BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPIE / TRB® TRAUMA RELEASE BREATHWORK

Met de Body remembers trauma therapie of de Trauma release breath work werk je op een verdiepende manier aan het ontladen/verwerken van trauma wat opgeslagen is in je lijf. 

Contact

Rembrandtstraat 41
4625 CB Bergen op Zoom

Heemraadssingel 172
3021 DL Rotterdam

06-51038796

miriam@youbuntu.nl

Meer informatie, of wil je een afspraak maken? Wees welkom om Miriam een bericht te sturen.